Om oss

Bakgrund KAM Care Design startades våren 2006 av två sköterskor, Karin Holmgren och Maria Jansdotter, som arbetar med förtidigt och sjuka nyfödda barn på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. KMC bärtröja, KMC bärtub och bäddstöd är några produkter som KAM care design har formgivit.

Metoder Våra produkter är anpassade för att stödja Känguru- och Nidcap metoden. Dessa omvårdnadsmetoder arbetar man efter på avdelningar för förtidigt och sjuka nyfödda barn samt förlossning och BB.

Ekologiska tyger För att uppnå harmoni och ro runt barnet anser vi att färgval och tygkvalitet ska vara väl utvalt.Barnets hud är tunn och skör och detta gör att vi väljer tyg som är miljövänligt, ekologiskt och skonsamt mot huden. Dessutom skall de uppfylla skärpta krav på hygien. KAM Care Design använder ekologiska slitstarka kvalitetstyger och tyg enligt Öko-Tex standard 100. Alla våra tyger är svensktillverkade.

Hygien & röntgen Textilierna och produkterna är utprovade i samarbete med vårdhygien och röntgen på Akademiska sjukhuset.

Utprovade i riktig miljö KAM Care Design utformar ekologiska omvårdnadsprodukter för prematura och nyfödda barn. Föräldrar och barn har haft möjlighet att prova våra produkter vilket givit oss värdefulla synpunkter och idéer.

Specialdesign Vi åtar oss även specialdesign efter era önskemål, vänligen ta kontakt med oss.

KAM Care Design AB

Maria Jansdotter  & Karin Holmgren